Najviac cudzincov v slovenských väzniciach je z Česka a Vietnamu

09.09.2012 Bratislava

Bratislava 9. septembra (TASR) - V súčasnosti sa v slovenských väzniciach - v ústavoch na výkon trestu odňatia slobody a v ústavoch na výkon väzby - nachádza dovedna 218 cudzincov.

Z tohto počtu je obvinených 94 osôb inej štátnej príslušnosti, z toho 92 mužov a dve ženy. Najčastejšou krajinou pôvodu medzi obvinenými v slovenských ústavoch je Česká republika a Vietnam - po 16 osôb.

Právoplatne odsúdených sa aktuálne v slovenských väzniciach nachádza 124 osôb cudzej štátnej príslušnosti, z toho je 118 mužov a šesť žien. Podobne ako pri obvinených osobách prevládajú medzi odsúdenými občania Českej republiky v počte 33, za nimi nasleduje Vietnam s 27 odsúdenými a napokon občania Maďarska.

TASR o aktuálnej štatistike k prvému septembrovému týždňu informoval vedúci sekretariátu generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Adrián Baláž.

Dovedna sa v slovenských ústavoch na výkon trestu odňatia slobody a v ústavoch na výkon väzby nachádza v súčasnosti 1395 obvinených a 9680 právoplatne odsúdených osôb. Medzi obvinenými je 41 žien a odsúdených je 615 žien.
 

Vyberte región